Lespakket Boom Beroepsonderwijs / Edu4all & De Schoolwebwinkel

Het lespakket heet “Webshoplessen met De Schoolwebwinkel” en is een samenwerking tussen Boom Beroepsonderwijs / Edu4all en De Schoolwebwinkel BV.

De leerlingen maken een echte gecertificeerde webwinkel voor de school. Deze kan ook online en wordt beheerd door de leerling zelf in een webshopteam. Alles is echt! Er kan geld verdiend worden. De Schoolwebwinkel laat zien wat economie in de praktijk is. Het lespakket kan worden ingezet bij een keuzevak met een lesprogramma dat ook andere afdelingen en/of profielen binnen de school aan elkaar verbindt.

Het lespakket bestaat voor een docent en leerling altijd uit een combinatie van een werkboek + een digitale omgeving. Er zijn minimaal 10 leerlingen nodig om met het lespakket te kunnen starten.

De school verkrijgt een gecertificeerde webshop op naam van de school die online kan. Alles op technisch-, financieel- en juridisch gebied is geregeld.  Inclusief hosting + SSL beveiliging, domein, updates en begeleidingsuren bij de webshop. De webshoplessen zijn beschikbaar op BB/KB/GL niveau.

Het werkboek wordt bij Boom Beroepsonderwijs / Edu4all besteld. De digitale omgeving wordt bij De Schoolwebwinkel besteld.


Webshoplessen met De Schoolwebwinkel

Edu4all werkboek  €  17,25
Het werkboek bevat theorie, vragen en opdrachten van De Schoolwebwinkel en is herkenbaar in de stijl van Edu4all. De leerling werkt in de bijbehorende digitale leeromgeving, zijnde de ELO en de webshop(s) van De Schoolwebwinkel. Het werkboek 'Webshoplessen met De Schoolwebwinkel' is te bestellen bij Boom Beroepsonderwijs / Edu4all

Het werkboek is altijd in combinatie met de digitale leeromgeving van De Schoolwebwinkel. Deze wordt aangeschaft via De Schoolwebwinkel. Zie hieronder meer informatie over de digitale licentie.


Webshop leerling licentie  €  17,75
De leerling verkrijgt een digitale leeromgeving en heeft toegang tot de:

  • ELO waar ze hun taken uit het werkboek kunnen afvinken
  • Gezamelijke LIVE WEBSHOP en een eventuele extra oefen-webshops
  • CMS handleiding behorend bij de webshop

Webshop docent licentie  €  35,-
De docent verkrijgt een digitale leeromgeving en heeft toegang tot de:  

  • ELO met daarin de lesvoorbereidingen van het lespakket 'Webshoplessen met De Schoolwebwinkel'
  • ELO voor het leerling-beheer en de leerling-resultaten van de taken.
  • Gezamenlijke LIVE WEBSHOP en alle eventuele extra oefen-webshops
  • CMS handleiding behorend bij de webshop
  • Toetsen en tentamens (theorie en praktijk)
  • Webshopteam-functies en bijbehorende werkzaamheden

Aanvullend lesmateriaal

Oefenshop  €  20,-
Extra webshop(s) die worden gebruikt als oefen-webshop om bijvoorbeeld in kleine groepen of individueel per leerling te gebruiken. Deze oefen-webshops gaan niet live.


CMS Handleiding  €  15,-
Een gedrukt exemplaar van de CMS handleiding voor leerling(en) en/of docent.


Domeinnaam .nl  €  12,50
Domeinnaam .com  €  25,00
Op verzoek kan een gewenste domeinnaam van de live webwinkel van de school worden vastgelegd in registratie, administratie en als doorverwijzing. De domeinnaam wordt jaarlijks automatisch verlengd.