Webshop lessen

Bij De Schoolwebwinkel wordt op een praktijkgerichte manier gewerkt aan een webshop. De leermethode is een combinatie van theorie en praktijk gebaseerd op de huidige arbeidsmarkt. Met volledig lesmateriaal, toetsen en een gecertificeerde webshop. Deze gaat live en wordt beheerd door de leerlingen. De op school gemaakte keuzes van producten en/of diensten worden online verkocht.

Leerlingen kunnen in een groep of individueel een webshop maken en beheren. De functies bij het beheer van de webshop corresponderen met de functies in het bedrijfsleven. Het is mogelijk om in een webshopteam te werken. De Schoolwebwinkel laat de leerling zien en ervaren wat economie in het echt is.

De webshops van De Schoolwebwinkel zijn gecertificeerd met het Thuiswinkel Waarborg. Verder zijn onze betaalsystemen veilig en hebben wij een vrijstelling van b.t.w. van de Belastingdienst voor verkoop vanuit de schoolwebwinkel. Zo kan een leerling onder de vleugels van school goed leren hoe alles werkt met betrekking tot een webwinkel. Een extra optie is om de gemaakte webshop los te koppelen van de Schoolwebwinkel. Zo kan een leerling zelfstandig en los van school verder gaan met zijn/haar eigen professioneel gemaakte webshop. Zonder verplichtingen bij De Schoolwebwinkel. Dit is toekomstgericht onderwijs!

Wat heb je nodig?

  • De Schoolwebwinkel bestaat uit drie basis leermodules, een CMS handleiding en een webshoptemplate. Dit heb je samen nodig om een eigen schoolwebwinkel te maken.
  • Alles is financieel en juridisch goed geregeld, het enige dat je als school verder nodig hebt, is een internetverbinding en goede zin!


Ervaringen uit de praktijk

De Schoolwebwinkel laat zien wat economie in de praktijk is.

Ishtar Katalanc

Ishtar Katalanc

Docent Economie / Webshop, Staring College, Borculo

Ik vind het echt gaaf dat we dit allemaal zelf gedaan hebben!

Mike van Holland

Mike van Holland

Leerling E&O / Keuzevak Webshop, Het Westeraam, Elst

De Schoolwebwinkel verbindt diverse vakken binnen het V.O.

Eltjo Smit

Eltjo Smit

Docent Economie en M&O, CSG Wessel Gansfort, Groningen

Hier leer je op een praktijkgerichte manier werken met een webshop.

Robin Simons

Robin Simons

Robin Simons, Docent marketing, Florijn College ROC West Brabant