Webshop lessen

De student werkt vanuit De Schoolwebwinkel op een praktijkgerichte manier aan een eigen professionele webshop. De lessen zijn een combinatie van theorie en praktijk gebaseerd op de huidige arbeidsmarkt. Vanuit één digitaal platform heeft de student en de docent volledig lesmateriaal, opdrachten, toetsen en een gecertificeerde webshop ter beschikking.

Er wordt een individuele webshop gemaakt die live kan. De student is verantwoordelijk voor het beheer en kan geld verdienen door webshop. Op deze manier ervaart de student zelf wat écht ondernemerschap is.

Aansluiting bij het bedrijfsleven is mogelijk door samen te werken met de lokale ondernemer. Het is ook mogelijk om in een webshopteam te werken, waarbij functies worden verdeeld die aansluiten bij beroepen in de arbeidsmarkt.

De webshops van De Schoolwebwinkel zijn gecertificeerd met het Thuiswinkel Waarborg. Alle betaalsystemen zijn veilig en kunnen online. Verkopen vanuit een schoolwebwinkel betekent voor de student vrijstelling van b.t.w. van de Belastingdienst. Zo kan een student onder de vleugels van school goed leren hoe alles werkt met betrekking tot een webwinkel. Op verzoek kan de webshop later worden losgekoppeld zodat de student zelf als echte ondernemer verder gaat!

Dit is toekomstgericht onderwijs!

Wat heb je nodig?

  • De Schoolwebwinkel bestaat uit drie modules, een CMS handleiding en een webshoptemplate. Dit heb je samen nodig om een eigen schoolwebwinkel te maken.
  • Alles is financieel en juridisch geregeld, het enige dat je als school verder nodig hebt, is een internetverbinding en goede zin!


Ervaringen uit de praktijk

De Schoolwebwinkel laat zien wat economie in de praktijk is.

Ishtar Katalanc

Ishtar Katalanc

Docent Economie / Webshop, Staring College, Borculo

Ik vind het echt gaaf dat we dit allemaal zelf gedaan hebben!

Mike van Holland

Mike van Holland

Leerling E&O / Keuzevak Webshop, Het Westeraam, Elst

De Schoolwebwinkel verbindt diverse vakken binnen het V.O.

Eltjo Smit

Eltjo Smit

Docent Economie en M&O, CSG Wessel Gansfort, Groningen

Hier leer je op een praktijkgerichte manier werken met een webshop.

Robin Simons

Robin Simons

Robin Simons, Docent marketing, Florijn College ROC West Brabant