Lesstof

De lesstof van De Schoolwebwinkel komt voort uit de praktijk. Het proces van bedenken, maken, vullen en beheren van een webshop komt aan bod in 13 lessen. Deze lessen behoren bij de drie modules “Webwinkel”, “Producten” en “Reclame”. Dit zijn de bouwstenen voor de eigen webshop van de student. 

Praktijkopdrachten

Elke les heeft ook praktijkopdrachten, bijvoorbeeld logo ontwerpen, productfotografie, een poster maken, flyers ontwerpen en video maken. Maar ook CMS-opdrachten om de webshop daadwerkelijk te gaan inrichten. Bij de CMS opdrachten is een duidelijk en uitgewerkte CMS handleiding beschikbaar.

Verdieping

Als aanvulling zijn er drie verdiepingsmodules. Dit zijn: “Mediawijsheid”, “Omgaan met geld” en “Programmeren”. De lessen van de verdiepingsmodules kunnen los van de webwinkel gegeven worden. Bijvoorbeeld alleen Programmeren. De inhoud is gebaseerd op aansluiting met de huidige maatschappij. De drie verdiepingsmodules hebben wel betrekking op de webwinkel. Per verdiepingsles is er een duidelijke handleiding voor de docent. 

ELO

  • De Schoolwebwinkel heeft een eigen Elektronische Leeromgeving (ELO). Er is een docenten-ELO en een leerlingen-ELO.
  • In de docenten-ELO staan de handleidingen per module en per les ter voorbereiding van de eigen les van de docent. Hier zijn ook de resultaten van de gemaakte lesstof per student inzichtelijk. Ook kan er per student feedback worden gegeven.
  • In de studenten-ELO staan de lessen voor de student, bestaande uit theorie- en praktijkopdrachten. Deze kunnen op school of thuis gemaakt worden.

Handleidingen

  • Bij iedere les is er een overzichtelijke handleiding. Hierin staan de leerdoelen, de werkvormen, de opdrachten, de hulpmiddelen in de les en de tijdsbesteding duidelijk beschreven.
  • Het geeft op een eenvoudige wijze de instructies ter voorbereiding van een les weer.
  • Zowel de theorie- als de praktijkopdrachten zijn volledig uitgewerkt. Als docent hoef je hier geen tijd meer aan te besteden.
  • De handleidingen geeft de docent een goed kader van het geheel. Uiteraard zijn eigen invullingen in het proces en uitvoering mogelijk.