Wat is De Schoolwebwinkel?

De Schoolwebwinkel is een leermethode met volledig lesmateriaal, toetsen / tentamens en een ├ęchte webshop. Deze gaat live en wordt beheerd door de leerlingen in een webshopteam. De op school gemaakte keuzes van producten en/of diensten worden online verkocht.

Er zijn veel mogelijkheden om De Schoolwebwinkel in te vullen op school bijvoorbeeld als ondernemerschaps- project. Of als verbinding tussen vakken. Bijvoorbeeld bij Economie of bij Ondernemen, als keuzevak of als profielwerkstuk. Het is in ieder geval altijd een combinatie van theorie en praktijk.

De lesstof is geschreven voor het VMBO en geschikt voor de niveaus Basis, Kader, Gemengde Leerweg, Theoretische Leerweg en MAVO. Leerlingen leren hoe ze een webwinkel inrichten, hoe ze producten of diensten verkopen en hoe ze geld verdienen. Maar ook wat mediawijsheid is en hoe ze moeten programmeren.

Wat heb je nodig?

  • De Schoolwebwinkel bestaat uit drie basis leermodules, een CMS handleiding en een webshoptemplate. Dit heb je samen nodig om een eigen schoolwebwinkel te maken.
  • Alles is financieel en juridisch goed geregeld, het enige dat je als school verder nodig hebt, is een internetverbinding en goede zin!


Ervaringen uit de praktijk

"De Schoolwebwinkel laat zien wat economie in de praktijk is."
Ishtar Katalanc

Ishtar Katalanc

Docent Economie / Webshop, Staring College, Borculo

"Ik vind het echt gaaf dat we dit allemaal zelf gedaan hebben!"
Mike van Holland

Mike van Holland

Leerling E&O / Keuzevak Webshop, Het Westeraam, Elst

"De Schoolwebwinkel verbindt diverse vakken binnen het V.O."
Eltjo Smit

Eltjo Smit

Docent Economie en M&O, CSG Wessel Gansfort, Groningen

"Wij zetten het in bij de Jonge (MAVO) Ondernemers."
Paul Landsmeer

Paul Landsmeer

Paul Landsmeer, Docent Economie, Walburg College, Zwijndrecht