Samenwerking

Het project van De Schoolwebwinkel kan breed weg gezet worden, omdat je andere leerlingen goed kunt betrekken bij de invulling. Niet alleen binnen school, maar ook buiten school kan de eigen omgeving een steentje bijdragen aan De Schoolwebwinkel. Denk aan senioren of ondernemers.

Binnen school

  • Het project van De Schoolwebwinkel leent zich erg voor het samenwerken met kinderen uit andere klassen. Ook de lagere klassen. Ze kunnen vooral goed (mee)helpen met het maken van producten voor in de webshop.
  • Andere leerlingen van school kunnen ook meehelpen reclame te maken door posters of flyers te maken en deze mee te nemen naar huis of op te hangen in de eigen omgeving. Bijvoorbeeld bij sportverenigingen, buurthuizen of de kantine van mama of papa’s werk.
  • De jongste leerlingen van je school kunnen betrokken worden bij het project door de kleurplaat van de Willy W. Winkelrups in te kleuren. Deze gaat dan mee met iedere bestelling. Willy W. Winkelrups is de mascotte van De Schoolwebwinkel voor het basisonderwijs.
  • De webwinkel kan eenvoudig worden betrokken bij andere schoolactiviteiten. Bijvoorbeeld met een kerstmarkt of een sponsorloop.
  • Doordat het project van De Schoolwebwinkel elk schooljaar doorgezet kan worden, ontstaat een levendige schakel van enthousiaste kinderen op je school. Steeds is een nieuwe groep leerlingen verantwoordelijk voor het beheer en de verkoop van de webwinkel. Leerlingen kunnen elkaar informeren over de webwinkel. Dit is niet alleen leuk, maar ook zeer leerzaam voor de kinderen.

Buiten school

  • De samenwerking van het project van De Schoolwebwinkel kan ook buiten de school worden voortgezet. Bijvoorbeeld met ondernemers uit de buurt.
  • Misschien is er een reclamebureau die helpt met het maken van een poster, een programmeur die vertelt over het bouwen van een website of een bezoek aan een bank waar je uitleg krijgt over geldzaken. Zo krijgen de kinderen inzicht in verschillende beroepen.
  • Door samen te werken met het bedrijfsleven maar ook met een verenigingen of stichting uit de buurt, kunnen materialen, machines of ruimtes gebruikt worden voor het realiseren van producten voor in de webshop. Denk hierbij aan hulp van (groot-)ouders, vutters, werkzoekenden of leerlingen van het voortgezet onderwijs of praktijk onderwijs.
  • Samenwerken met de omgeving levert de kinderen vele vaardigheden op en is een prachtige sociale invulling. Voor school kan dit worden ingevuld bij actief burgerschap.