Burgerschap

Het project start met het uitleggen aan de leerlingen wat de schoolwebwinkel als project inhoudt en wat ze het komende schooljaar kunnen verwachten.  Bij de uitvoering van het project is het mogelijk om een gedeelte van de winst van de webshop te schenken aan een goed doel. Hoeveel jullie willen delen van de winst, bepalen de leerlingen zelf. Ook mogen de leerlingen zelf kiezen wat het goede doel is. Hierdoor leren ze sociaal te delen. En voor de school levert de combinatie met een goed doel een concrete invulling op voor burgerschap.

Tips

  • Er zijn veel goede doelen voor kinderen. Misschien is een klein goed doel in de buurt ook heel interessant. Wellicht is hier eerder iemand in de gelegenheid om langs te komen op school om wat te vertellen over het goede doel en wat er gebeurt met het geld. Dit zorgt voor extra beleving en betrokkenheid.
  • Een bezoek met je klas aan het gekozen goede doel is een leerzame activiteit om toe te voegen aan dit project.
  • Hierna kunnen de leerlingen een info-flyer over het gekozen goede doel maken. Deze info-flyer kan je weer gebruiken bij de PR voor je webwinkel en toevoegen bij elke bestelling, zodat de klant deze info-flyer ook ontvangt.
  • Als het schooljaar voorbij is maak je samen met de klas een cheque en organiseert een feestelijke overdracht met eventueel de pers er bij.
  • Elk schooljaar kies je samen met de leerlingen weer een nieuw goed doel.

Mogelijke goede doelen