Samenwerking

De Schoolwebwinkel verbindt diverse vakken binnen het voortgezet onderwijs. Bijvoorbeeld economie, maatschappijleer, mediawijsheid, webshop of programmeren. Naast vakken verbindt het op het VMBO ook profielen aan elkaar. Bijvoorbeeld door producten of diensten van Zorg -Welzijn of Horeca of Techniek aan te bieden in de webshop. De Schoolwebwinkel is theoretisch en praktisch in te zetten bij het vak Ondernemen.

Binnen school

  • BeroepsoriĆ«ntatie. Door te werken met functies in een webshopteam krijgt de leerling inzicht in diverse beroepen.
  • Volledige invulling voor het keuzevak Webshop. Maar ook bij VMBO Dienstverlening & Producten.
  • Samen werken met andere klassen / andere leerlingen. Dit kan uiteraard ook een andere (praktijk)school zijn. Bijvoorbeeld met het (mee)helpen maken van producten voor in de webshop.
  • De webwinkel kan eenvoudig worden betrokken bij andere schoolactiviteiten. Bijvoorbeeld met een kerstmarkt of een sponsorloop.
  • Doordat De Schoolwebwinkel elk schooljaar doorgezet kan worden, ontstaat een levendige schakel van enthousiaste leerlingen op je school. Steeds is een nieuwe groep leerlingen verantwoordelijk voor het beheer en de verkoop van de webwinkel. Leerlingen kunnen elkaar informeren over de webwinkel. Deze vorm van onderlinge informatieoverdracht is zeer leerzaam.

Buiten school

  • De samenwerking van het project van De Schoolwebwinkel kan ook buiten de school worden voortgezet. Bijvoorbeeld met ondernemers uit de buurt.
  • Misschien wil een reclamebureau helpen met het maken van posters, een programmeur die vertelt over het bouwen van een website of een bezoek aan een bank waar je uitleg krijgt over geldzaken. Zo wordt inzicht verkregen in verschillende beroepen.
  • Door samen te werken met het bedrijfsleven maar ook met een verenigingen of stichting uit de buurt, kunnen materialen, machines of ruimtes gebruikt worden voor het realiseren van producten voor in de webshop. Denk hierbij aan hulp van (groot-)ouders, vutters, werkzoekenden of andere leerlingen van het voortgezet onderwijs of praktijk onderwijs.
  • Een andere suggestie is om producten van het desbetreffende bedrijf te verkopen in de webshop van school. Voor de leerlingen is er dan een praktische situatie om handel te drijven. De producten moeten worden ingekocht en via de webshop van school weer worden doorverkocht.
  • Samenwerken met de omgeving levert vele vaardigheden op en is een prachtige sociale invulling. Voor school kan dit worden ingevuld bij actief burgerschap.