Enschede – Achtstegroepers van De Prinseschool en leerlingen van de Internationale School (IS) Twente lanceerden vrijdag een zelfgemaakte webshop. Dat gebeurde op spectaculaire wijze met een zogeheten ‘Goldbergmachine’, die de leerlingen hebben gebouwd van gerecycled materiaal. Wethouder van onderwijs Eelco Eerenberg activeerde de machine en zette daarmee de webshop live.

Astrid Dijkstra, directeur Prinseschool en teamleader Primary School van ISTwente: “Het is echt een gaaf educatieproject, dat aansluit bij belangrijke kerndoelen en uitgangspunten van ons onderwijs. Leerlingen leren creatief denken, samenwerken en verkopen. Dit is een mooie eerste kennismaking met ondernemerschap.” Bijzonder is ook de samenwerking tussen de Nederlandse en internationale school. Dijkstra: “Kinderen profiteren enorm van deze tweetalige omgeving.”

De leerlingen zorgen vanaf nu voor het productaanbod en de verzending van bestellingen. Alle producten die online staan, zijn op de scholen door de leerlingen gemaakt. Van babyslofjes, krijtbordjes, vazen en vlaggenslingers tot etuis en telefoonhoesjes. De helft van de opbrengst gaat naar een goed doel. Dijkstra: “De leerlingen hebben gekozen om een deel van de winst te doneren aan Cliniclowns en Kinderfonds MAMA. Daarnaast gaat ook een kleine vergoeding naar de leerlingen zelf om wat leuks van te doen.”

De Primary School van ISTwente is onderdeel van de Prinseschool, locatie Johannes ter Horststraat. Naast het internationale programma biedt de Prinseschool het reguliere Nederlandse lesprogramma en tweetalig onderwijs aan op de dependances aan de Staringstraat, Daalweg en Prinsestraat. De Secondary School van ISTwente, het vervolgonderwijs, is gevestigd op Het Stedelijk Lyceum aan de Tiemeister.

Bron: huisaanhuisenschede.nl