“Mooi om te zien hoe heel veel dingen samenvallen. Jullie creativiteit. Het ondernemerschap. Jullie doorzettingsvermogen. Geld verdienen en een deel daarvan schenken aan een goed doel. Jullie mogen trots zijn op jezelf!” Dit zijn de woorden van Erik Botter, domeinleider sector Economie en Ondernemerschap van het ROC Davinci College uit Dordrecht.

MBO studenten

Op 13 oktober vertelden de studenten, tijdens de afrondingspresentatie aan genodigden, wat ze ondernomen hebben in hun webshop. Inkoop en verkoop van producten zoals sieraden en gadgets. Maar ook diensten zoals schoonmaken en autowassen. Gepersonaliseerde producten zoals sportkleding met bedrukking, stickers op voorraadpotten en houten planken. Boxen met zelfgemaakte lekkernijen. En zelfs een loterij. 

Ze hebben samen als studenten in totaal maar liefst € 2.800,- verdient. De groep heeft besloten om 70% van de winst te schenken aan het goede doel en 30% van de winst, ca. € 900,00 te gebruiken voor een gezamenlijk gezellig uitje ter afsluiting met de groep. De studenten Emma en Anouk werden nog eens extra in het zonnetje gezet door hun docent Paul van Putten vanwege hun zeer goede prestaties dit schooljaar. Emma had de hoogste brutowinst en Anouk de beste webshop & ondernemersgeest.

KIKA

Zichtbaar geëmotioneerd nam Freek van KIKA de cheque ter waarde van ruim € 1900,00 in ontvangst. Dankzij geweldige donaties zoals deze is de overlevingskans van kinderen met kanker gestegen! Studenten en docenten werden bedankt voor hun geweldige inzet en de maatschappelijke betrokkenheid.

Docent meer tijd om te ondersteunen

De lesmethode en het lesmateriaal van De Schoolwebwinkel zorgt ervoor dat studenten zelfstandig aan het werk kunnen. Hierdoor had docent Paul meer tijd om zijn studenten te steunen en coachen bij het echte ondernemen. Cynthia de Jong en Jolanda Luimes van de Schoolwebwinkel werden gewaardeerd om de grote betrokkenheid en behulpzaamheid. En de altijd werkende techniek.